tirsdag den 20. december 2011

Toscatrekanter og andre småkager/Toscatriangles and other cookies.

Sidste år lovede jeg mig selv at bage færre småkager til jul, da det vist var lidt overdrevet med en 17 slags forskellige. Desuden, så er det de samme 5-6 slags, vi bedst kan lide i familien, og selv om det er hyggeligt at lave de overpyntede småkager sammen med børnene, ja så ender jeg faktisk med at smide en hel del af dem ud, der aldrig bliver spist. Så i år bagte vi kun 6 slags. 5 gamle favoritter og så en ekstra, der blev tilføjet for 3 år siden, nemlig Toscatrekanterne (i midten):

Last year I promised myself to bake fewer cookies for Christmas, since the 17 different ones was a bit too much. Especially when it is the same 5 or 6 kinds that we like the best in the family, and even though it is fun to bake all the heavily decorated ones with the kids, I often end up having to throw a lot of them out, that never get eaten. So this year we only baked 6 different kinds. 5 old favorites and then these Toscatriangles (center), that were added 3 years ago:


Toscatrekanterne prøvede jeg hjemme ved mor og far, og måtte simpelthen have opskriften. Det var min svigerinde, der havde lavet dem, og hun anbefalede mig at købe den færøske bog, som den var fra: "Søtt og Leskiligt", som var et glimrende køb.

Opskrift på Toscatrekanter/Toscatriangles recipe: ca 72 stk/72 pieces
75 g hasselnødder/hazelnuts
150 g smør, blødgjort/butter, softened
100 g sukker/sugar
1 æg/egg
275 g mel/flour
Toscacreme:
100 g smør el margarine/butter or margarine
3 spsk/tbsp honning/honey
125 g sukker/sugar
200 g mandelflager/flaked almonds
Overtræk/Coating:
300 g mørk chokolade/dark chocolate

Kværn hasselnødderne til et fint mel i kværn el foodprocessor. Pisk smør og sukker godt. Pisk ægget i. Rør mel og fintmalede nødder i. Rul dejen ud på en stor bageplade klædt med bagepapir.
Varm alle ingredienser til cremen i en gryde under omrøring indtil det hele er smeltet. Smør cremen på dejen og bag i ovnen ved 175 C i 20 min. Skær kagen i tre- eller firkanter, når den er afkølet. Smelt chokoladen over vandbad og dyp kanterne i.

Grind hazelnuts to a fine flour in a grinder or foodprocessor. Beat butter and sugar well. Beat the egg in. Stir in flour and hazelnuts. Roll the dough out on a big bakingsheet with bakingpaper.
Heat up all the ingredients for the creme in a pan, while stirring until all is melted. Spread  the creme on the dough and bake at 175 C for 20 minutes. Cut the cake in triangles or squares when it is cooled. Melt the chocolate in top of a double boiler and dip the edges in.

Bortset fra det, så mislykkedes årets sidste kalenderhygge-bagning. Jeg lavede Gløgg-cupcakes, og ideen var altså bedre end resultatet. Smagen er bagt ud og efterlader en alt for sød (sagde jeg virkelig det???) cupcake, som også indeholdt for meget hævemiddel og hævede langt ud over muffinpanden:

Aside from all the great cookies, I failed the last baking project for our Chritmas Calendar Snack. I made some Mulled Wine Cupcakes - and the idea was a lot better than the result. The spicy taste was baked out and left a too sweet (can't believe I said that) cupcake which also had too much leavening and raised well over the muffintin:



Ikke lige sådan, jeg havde forestillet mig at slutte julebagningen i år, men nu har vi altså nok småkager og konfekt som også skal spises.

Not how I imagined ending the Christmas baking this year, but now we have enough cookies and candies to last us way past Christmas.


Billede fra sidste års overdrevne småkagebagning.

Picture from last years excessive cookie baking.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar