Fastelavnsboller er for mig altså stadigvæk vandbakkelser, med creme, evt syltetøj og flødeskum. Det forskellige udseende skyldes, at jeg havde 2 små hjælpere i køkkenet, så der blev både sprøjtet med tyl, med hjørne klippet af en frysepose og bare sat på plade med to skeer:
Traditional Shrovetide Buns to me is Puff Pastry, filled with custard creme, jam and whipped cream - just like my mother used to make them. The uneven look is the result of 2 little helpers in the kitchen, so they were piped using a star tip, using a freezer bag with a corner cut off and by just spooning them on the baking sheet:
Fyldet varier fra år til år, mens nogle favoritter jo laves hvert år. Den ene her er fyldt med kagecreme (med lidt stift pisket flødeskum vendt i), hindbærsyltetøj og flødeskum, den anden er fyldt med jordbærcreme og jordbærfromage, mens den sidste er fyldt med jordbærcreme og flødeskum.
The filling varies, but the favorites are made every year. Here we have one with custard creme (fluffed up with a little stiffly whipped cream folded in), raspberry jam and whipped cream, another with strawberry creme and strawberry mousse and the last one with strawberry creme and whipped cream.
Opskrift på Vandbakkelser/Puff Pastry recipe: ca 24 stk/pieces
100 g margarine/ 100 g margarine
2 1/2 dl vand/ 2 1/2 dl water
2 1/2 dl mel/ 2 1/2 dl flour
1/2 tsk bagepulver/ 1/2 tsp baking powder
4 æg/ 4 eggs
1. Bring vand og margarine i kog i en gryde. Bland mel og bagepulver og tilsæt hele blandingen på en gang og rør så godt i gryden indtil dejen er fast og blank og slipper både gryde og ske. Tag gryden af varmen og lad den køle af.
2. Når dejen er kold, piskes æggene i (med el-pisker) - ét ad gangen, og pisk godt imellem hvert æg.
3. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og sprøjt 24 små toppe (eller brug to skeer).
4. Bages midt i ovnen ved 200C i 20 minutter. Ovndøren må IKKE åbnes før tiden er gået, da de ellers vil falde sammen. Når tiden er gået, tages 1 vandbakkelse ud af ovnen. Hvis den ikke falder sammen, tages resten også ud.
5. Når vandbakkelserne er kolde, skæres et låg af, og de fyldes med creme, syltetøj og piskefløde som man nu har lyst og pyntes evt med glasur.
1. Bring water and margarine to a boil in a pot. Mix flour and baking powder and add it all at once to the pot. Stir well until the batter is firm and glossy and releases from both pot and spoon easily. Remove from heat and cool off.
2. When the batter is cold, whisk in the eggs (with eletric mixer) one at a time and whisk well inbetween adding.
3. Cover 2 baking sheets with baking paper and pipe 24 small mounds (or make them using two spoons).
4. Bake in the middle of the oven for 20 minutes at 200C/395F. Do NOT open the oven until the time has passed, or the pastries will collapse. When the timer rings, take one pastry out of the oven and if it doesn't collapse, you can take the rest out.
5. When the pastries have cooled off, cut a lid of the top and fill the bottom with custard creme, jam and whipped cream, place the lid on top and decorate with a glaze.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar