torsdag den 26. maj 2011

Nostalgisk Rød Djævel/Red Devil Nostalgia

Jeg havde hørt, at der var nogle kagenørder, der gerne ville have opskriften på Red Devil's Food Cake. Den vidste jeg, at jeg havde i min ældgamle Betty Croker's Cookbook, men nu er det mange år siden, jeg sidst havde lavet den, så jeg syntes lige, at jeg hellere måtte prøve den, inden jeg smed den på bloggen.

I'd heard some of the cakenerds were looking for a recipe for Devil's Food Cake. I knew I had it in my old Betty Crocker's Cookbook, but since it has been ages since the last time I made it, I figured I'd better try it before posting it on the blog.

Nu er de fleste af kage-opskrifterne i bogen lavet til husmødre, der åbenbart ikke gider så meget besvær i køkkenet (ellers kan de jo bare købe Betty Crocker's færdigmix, ik'?) - Typisk er der en masse ingredienser, der bare allesammen skal smides i en skål, så pisker man ved lav hastighed i 1/2 min, og så 3 min ved høj hastighed. Med andre ord, så var det en genial undskyldning for at bage med den 5-årige, så kunne kagen passende køle af, mens vi lavede aftensmad - det var nemlig hans maddag i dag. Og så har han åbenbart lært af de ældre børn, at man da bare lader mor om at pynte - Fint nok, for fyld og frosting var ikke lige så børnevenlig.

Most of the cake recipes in the book are targeted at housewives, who can't be bothered with too much fuss in the kitchen (since they could just buy Betty Crocker's cake mixes, right?) - This typically means you just throw all the ingredients in the mixer bowl, blend on low speed for half a minute, then beat on high speed for 3 minutes, pour and bake. In other words, this was just a brilliant excuse for baking with the 5 year old. That way the cake could cool off, while we prepared dinner - it was afterall his day to cook dinner. Apparently he has learned from the elder siblings to just let Mom do the decorating - which was fine today, as the filling and frosting weren't quite so kid friendly.

Red Devil's Food Cake passer perfekt bare med Blank Chokolade Frosting, men vi lavede Chocolate Buttermallow Cake:

Red Devil's Food Cake is perfect with Glossy Chocolate Frosting, but we decided to make Chocolate Buttermallow Cake:



Det er bare at bage Red Devil's Food Cake i aflang form, lad den køle af 10 min i formen, vend den så ud og afkøl helt. Smør Butterscotch fyld ovenpå, men ikke helt ud til kanten - ca. 1 cm fra. 1,2 dl finthakkede nødder (i dag var det ca 60 g) strøs ovenpå, og så smøres Marshmallow Frosting ud over det hele. Vi undlod at lave chokoladeswirls ovenpå, ved at dyppe bagsiden af en ske i smeltet chokolade og så swirle lidt her og dér - jeg havde nemlig et par lækkersultne unger om benene til sidst, så det skippede vi lige. Min bedømmelse af kagen: Jeg synes altså jeg kunne smage det skide salt, der er i alle de amerikanske kageopskrifter - men det var måske bare kontrasten til den hvinende søde frosting, der gjorde mig opmærksom på det. Jeg var nu i det barnlige hjørne, og nød kombinationen fuldt ud sammen med børnenes klistrede ansigter :) Men jeg tror nu, at jeg nøjes med en knivspids salt næste gang. Men opskrifterne skal jeg nok ud med alligevel:

Bake Red Devil's Food Cake in oblong pan. Cool 10 minutes. Remove from pan and cool completely.
Spread Butterscotch Filling over top of cake to within 1/2 inch of edge. Sprinkle 1/2 cup of finely chopped nuts over filling. Frost sides and top of cake with Marshmallow Frosting.  We were supposed to melt some unsweetened chocolate, dip the back of a spoon in the chocolate and form swirls on the frosting, but we decided not to - I had some peckish children hanging on to my legs in the end, so we skipped that part and got right to the eating part :) My take on the cake: I seemed to taste the darn salt that is in all my American recipes - but it could just be due to the contrast with the (almost) sickingly sweet frosting. I was feeling like a kid again though, and was enjoing the combination and the sticky kids' faces. Anyhow, I think I will only add a pinch of salt next time. But I will post the recipes anyway:

Opskrift på Red Devil's Food Cake/ Red Devil's Food Cake recipe:
220 g mel/flour (1 3/4 cup)
200 g sukker/granulated sugar (1 cup)
110 g brun farin/brown sugar (1/2 cup packed)
1 1/2 tsk natron/soda (1 1/2 tsp)
3/4 tsk salt/salt (3/4 tsp)
3 dl kærnemælk/buttermilk (1 1/4 cup)
115 g smør (her bruger jeg bare smørbart)/shortening (1/2 cup)
2 æg/2 eggs (1/3 to 1/2 cup)
60 g smeltet mørk chokolade (afkølet)/ 2 ounces melted unsweetened chocolate (cool)
1 tsk vanilie essens/vanilla (1 tsp)
1/2 tsk rød farve/red food colour (1/2 tsp)


Hæld alle ingredienser i en stor skål. Pisk ved lav hastighed i 1/2 min for at blande ingredienserne, pisk derefter i 3 min ved høj hastighed. Fyldes i smurt form og bages ved 175 grader  i 40 min i aflang form, 30-35 min i springform. Denne portion rækker til en aflang form 33x23 cm, eller 2 lag i 22 cm rund form, eller 3 lag i 20 cm's rundform.

Heat oven to 350. Grease and flour baking pan 13x9x2 inches, or two 9-inch or three 8-inch round layer pans. Measure all ingredients into large mixer bowl. Blend 1/2 min on low speed, scraping bowl constantly. Beat 3 minutes high speed, scraping bowl occasionally. Pour into pan(s). Bake oblong about 40 minutes, layers 30 to 35 minutes or until wooden pick inserted in center comes out cean. Cool.




Opskrift på Butterscotch fyld/Butterscotch Filling recipe:
50 g sukker/granulated sugar (1/4 cup)
55 g brun farin/brown sugar (1/4 cup)
35 g majsstivelse/cornstarch (1/4 cup)
1/4 tsk salt/salt (1/4 tsp)
1,2 dl vand/water (1/2 cup)
1 spsk smør/butter (1 tbsp)


Rør sukker, farin, majsstivelse og salt sammen i en lille gryde. Rør vandet i. Bring i kog under konstant omrøring, og kog i 1 min mens der røres. Rør smørret i, og køl det hele af.

Stir together sugar, brown sugar, cornstarch and salt. Stir in water. Cook, stirring constantly, until mixture thickens and boils. Boil and stir for 1 minute. Blend in butter. Cool.


Opskrift på Marshmallow Frosting/Marshmallow Frosting Recipe:
2 æggehvider/egg whites (2)
300 g sukker/granulated sugar (1 1/2 cup)
1/4 tsk cream of tartar (vinsyre-sten)/cream of tartar (1/4 tsp)
1 spsk glukose sirup/light corn syrup (1 tbsp)
0,8 dl vand/water (1/3 cup)
125 g marshmallows i kvarte/ 3/4 cup marshmallow crème or 1/4 pound marshmallows, quartered.


Bland æggehvider, sukker, cream of tartar, sirup og vand i en stor skål. Placer over kogende vand i vandbad (skålen må ikke røre vandet). Pisk marengsen stiv (når du trækker piskeriset op, skal der dannes stive toppe, som ikke bøjer eller falder ned). Skrab siderne ned en gang i mellem, mens du pisker. Fjern skålen fra varmen, tilsæt marshmallows og fortsæt med at piske indtil skumfiduserne er smeltet og du har en smørbar creme.

Combine egg whites, sugar, cream of tartar, syrup and water in top of double boiler. Place over boiling water; beat with rotary beater until stiff peaks form, scraping pan occasionally. Remove from heat. Add marshmallow crème and continue beating until of spreading consistency.

4 kommentarer:

  1. Hej.

    Hvad er cream of tartar?.

    Merete

    SvarSlet
  2. Cream of Tartar er vin sten (og ikke vinsyre, som det stod i indlægget før). Det bruges bl.a. til at stabilisere æggehvider, og øger deres volumen, samt forhindrer sukkerkrystaller i at forme, og det er tit det man ønsker at undgå i frostings.
    Jeg har aldrig kunnet finde det i supermarkedet i DK, men det fås i danske online butikker, fx hos foodfromhome.dk og specialkoebmanden.dk. Lige når det kommer til cream of tartar er det meget billigere hos foodfromhome.

    SvarSlet
  3. Hejsa
    Kan jeg bruge sirup istedet for glukose, det har jeg fået af vide af en veninde :o)

    KH

    SvarSlet
  4. Du kan bruge lys sirup, men det giver en lille smule karamel smag og en lidt lysebrun farve (ingen af delene er et problem med denne kage).

    SvarSlet