lørdag den 21. maj 2011

Cake Pops - "How-to-do"


Når jeg deler kager i bunde, så er der altid noget overskud - plus en eventualt vulkan der skæres af i toppen, og man kan hurtigt samle en hel masse kagerester.  Disse kan så bruges til fx romkugler eller cake pops - hvis ikke familien spiser resterne, inden jeg når så langt.

When I split cakes into layers, there are always some leftovers - typically the vulcano at the top, and at times I end up with lots of leftovers. These can be used to make truffles or cake pops - if the family doesn't eat them, before I get that far.


Først skal kagen smuldres til helt små krummer, eller bare giv den en tur i foodprocessoren - det er så dejlig nemt.

First crumble the cake, or just throw it in the foodprocessor - nice and easy.


Så tilsættes en rest smørcreme (eller syltetøj, flødeost, brug dine rester og fantasi). Her brugte jeg 60 g smørcreme til 350 g kage, men det var en svampet kage, og det kan variere meget. Smag til med essens, kakaopulver, spiritus eller hvad du nu har lyst til.

Add some leftover buttercream (or jam, cream cheese, use your leftovers and imagination). Here I used 60 g buttercream to 350 g cake, but it was a moist cake, and it can vary a lot. Add flavoring with essence, cocoa, liqueur or whatever you feel like.



Massen skal ikke være fugtig, der skal bare tilsættes nok til at man kan lave kugler, der holder formen.

The mix should not be moist, but you need to add just enough to be able to make balls that can hold the shape.


Hvis de falder fra hinanden, så tilsæt mere smørcreme.

If they fall apart after rolling them, you need to add more buttercream.


Tril små kugler af massen, og stil dem på et skærebræt eller kageplade beklædt med bagepapir. Kuglerne skal ikke være for store, da slikkepindene (eller træ spyd) skal kunne holde vægten. Sæt dem i køleskabet et par timer, eller 15 min i fryseren. Lad dem ikke stå for længe i fryseren, da overtrækket ellers nemt vil knække af kuldechok.

Roll the mix into small balls, and put them on a board covered with greaseproof paper. Don't make the balls to big, as the pop sticks need to be able to hold the weight. Put them in the fridge for a couple of hours - or 15 min in the freezer. Don't leave them too long in the freezer, as the candy melts or chocolate can easily crack due to the cold.


Tag kuglerne ud af køleskabet, dyp enden af slikkepinde eller træspyd i lidt smeltet overtræk (candy melts eller bare chokolade), og stik dem ca halvvejs ind i kuglerne. Sæt dem så på køl igen.

Take the balls out of the fridge, dip one end of the pop sticks in the melted covering and insert the stick halfway into the balls. Put them back in the fridge.


Tag så Cake Pops enketvis ud af køleskabet, og dyp dem i det smeltede overtræk. Drej dem rundt og sørg for at de er helt dækket, før de tages op. Lad det overskydende overtræk dryppe af - bank pinden let mod kanten for at få det sidste af. Tandstikker er gode at have til at fjerne en evt lille "hale", der bliver hængende tilbage. Hvis candy melts er for tyktflydende, kan der tilsættes lidt palmin eller smagsneutral olie for at fortynde det lidt. Hvis du laver store portioner, må du regne med at skulle genopvarme overtrækket over vandbad et par gange.

Take one Cake Pop at a time out of the fridge, and dip them in the melted covering. Twist them around and make sure they are completely covered before you lift them up. Let the excess covering drip off - lightly  tap the stick on the edge of the bowl to get the last bit off. Toothpicks come in handy if you need to remove a "tail" hanging down. If the candy melts are too thick to get an even coating, you can add shortening or neutral oil to thin it a bit. If you are making a big portion, you will have to gently reheat the covering a few times.


Put pynten på med det samme, inden overtrækket stivner og placer pindene i flamingo, oasis eller lignende. Der kan tegnes med fødevaretusch, når ovtrækket er helt stivnet.

Add decorations immediately before the covering hardens and place the sticks in a block of styrofoam or similar. You can use foodsafe pens when the covering is completely hardened.

5 kommentarer:

  1. Wow, endnu en omgang kagekunst fra din side. Dem vil jeg prøve at lave til Jonathans fødselsdag.
    Tak for udførelig beskrivelse.

    SvarSlet
  2. Er i fuld gang med din opskrift :)

    Nu står 27 stk kugler inde i køleskabet. Jonathan skal have dem med til uddeling i klassen i morgen

    SvarSlet
  3. Det er netop det, de er geniale til. Lidt sødt og sjovt, uden at være for meget :)

    SvarSlet
  4. Jeg har også lavet cake pops. Jeg synes de er lækre, hvis man i stedet for flyd. chokolade bruger flyd. fondant - mums
    Tænkte om du evt har lyst til at komme med på et sukkerblomst kursus i Saltum, som jeg er ved at arrangere 17-18/9 med instruktør fra Sverige?

    SvarSlet
  5. Jeg har ikke prøvet flydende fondant endnu - det ser fint ud, men generelt tager jeg fondanten af, når jeg spiser kage, mens chokolade ikke er noget jeg nogensinde siger nej til, så...
    Det lyder sjovt med det kursus - Skal lige finde ud af hvordan man kommer til Saltum med offentlig transport, men det kan vel lade sig gøre :)

    SvarSlet