søndag den 3. juli 2011

Fodbold Landsholdstrøje/Football (soccer) national team shirt

Jeg har haft så travlt med at lave kager, at jeg ikke har haft tid til at opdatere bloggen - noget af et luksusproblem :)

I have been so busy making cakes, that I haven't had time to update the blog - quite a luxury problem :)

Her er så trøjen jeg lavede til Jon's 18-års fødselsdag sidste weekend:

This is the shirt I made for Jon's 18th birthday last weekend:


Kagen var så stor, at den ikke kunne komme i køleskabet, så det var kun en Banankage uden nødder lagt sammen og smurt op med Chokoladesmørcreme og overtrukket med Rød Candymelts Fondant smagt til med hindbæraroma.

The cake was so big, that it didn't fit in the fridge, so it was just a banana cake (without the nuts) filled and covered with Chocolate Buttercream and decorated with Red Candymelts Fondant that had a bit of raspberry flavoring added to it.


Opskrift på Rød Candymelts Fondant/Red Candymelts Fondant recipe:
285 g marshmallows/10 oz marshmallows
1 spsk vand/1 tbsp water
ca. 750 g sigtet flormelis/ approx 1 1/2 pound sifted powdered sugar
115 g smeltet røde Candymelts/ 4 oz melted red candymelts
Rød pasta farve (jeg brugte ca halv bøtte Wilton Red-no taste)/ Red food paste colouring (I used half an ounce of Wilton's Red no-taste)
Palmin/Shortening


Smør en stor skål til mikroovnen godt med palmin. Fyld med marshmallows, hæld vand over og smelt dem i mikrovnen ved at give dem 30 sek ad gangen og rør godt i mellem. Når de er smeltet tilsættes smeltet candymelts og rød pasta farve. Der skal meget farve til, men farven bliver dybere i løbet af de næste par dage, så fortvivl ikke, hvis du ikke kan få den helt rød. Tilsæt 500 g sigtet flormelis og rør godt rundt. Smør bordpladen godt med palmin og  drys med mere sigtet flormelis. Hæld marshmallowmassen ud på bordet og ælt godt og tilsæt flormelis indtil den har den rigtige konsistens (som modellérvoks). Saml fondanten i en kugle, smør den godt ind i palmin, vikl film 2 gange omkring og opbevar i en lukket frysepose i en lufttæt beholder. Næste dag, kan der evt æltes mere farve i hvis du synes.

Grease a big microwavesafe bowl really well with shortening. Put marshmallows in, drizzle with water and melt in microwave 30 sec at a time and stir well between. When melted, add the melted candy melts and the food colouring. It takes a lot of colouring, but the colour does deepen within the next couple of days, so don't worry if you can't get it a deep red. Add about a pound of the sifted sugar and stir well. Grease your countertop well with shortening, sift more powdered sugar on top and pour the marshmallow fondant on top and start kneeding. Add sifted powdered sugar until it reaches the consistency of playdough. Grease the fondant well with shortening, cover it in 2 layers of saran wrap, put it in a closed zip loc bag and store in an airtight container. The next day, you can kneed in more colouring if needed.

4 kommentarer:

  1. Hvor er den bare flot. Sikke mange fine detaljer.
    Jeg er imponeret over, at du selv kan indfarve i sådan en fin rød farve. Jeg er gået over til at købe færdiglavet rød sugarpaste, da det aldrig bliver rødt nok.
    Det lyder lækkert med hindbæraromaen i. MUMS.
    Hilsen Heidi

    SvarSlet
  2. Tak. Den hjemmelavede er altså heller ikke rød nok på første dagen, men efter 1-2 dage er farven blevet meget dybere. Jeg ville også helst købe rød (og sort) færdiglavet, men jeg kan ikke finde én som kan bruges til at overtrække en hel kage med. Tit har de brugt den røde farve, der giver en bitter smag, og det er ikke så godt til en hel kage, men ok til små pynt. Kagebutikken anbefaler ikke at man bruger deres til en hel kage, og jeg har det med at bestille fra Holland for tiden, og jeg synes at Funcakes' fondant er umulig at arbejde med (den vil bare krakelere uanset hvad) og Pettinice er alt for blød til at overtrække med, så hvis du ved, hvor man kan få en god (spiselig) én, så sig endelig til :)

    SvarSlet
  3. Tak John. Med en ny sæson kommer altid en ny landsholdstrøje at lære at lave. Dejligt at se, at det bliver nemmere at lave kagen næste sæson - desværre kan man ikke sige det samme om Man U's nye trøjer...

    SvarSlet