fredag den 3. juni 2011

Modne frugter/Ripe fruit

... eller måske endda overmodne - bananer. Det måtte jo blive til en banankage. Fryseren er allerede fyldt med frugt til smoothies, så det var ikke en mulighed. Nu er min pakke med fondant så endelig dukket op, så nu kan jeg snart "rigtig" lege med kager igen :)

... or more like overly ripe - bananas. That had to turn into a Banana Cake. The freezer is already filled up with fruit for smoothies, so that wasn't an option this time. My fondant order has finally arrived, so now I get to really play with cakes again :)



Opskrift på banankage med nødder/Banana-nut Cake Recipe:
280 g mel/2 1/4 cup flour
335 g sukker/1 2/3 cups sugar
1 1/4 tsk bagepulver/1 1/4 tsp baking powder
1 1/4 tsk natron/1 1/4 tsp soda
1 tsk salt/1 tsp salt
150 g smør(smørbart er fint her)/2/3 cup shortening
1,6 dl kærnemælk/2/3 cup buttermilk
3 æg/3 eggs (1/2 to 2/3 cup)
3 dl mosede meget modne bananer/1 1/4 cup mashed ripe bananas (about 4)
70g finthakkede nødder/2/3 cup finely chopped nuts

Hæld alle ingredienser i en stor skål. Pisk ved lav hastighed i 1/2 min for at blande ingredienserne, pisk derefter i 3 min ved høj hastighed. Fyldes i smurt form og bages ved 175 C i 40 min i aflang form, 30-35 min i springform. Denne portion rækker til en aflang form 33x23 cm, eller 2 lag i 22 cm rund form, eller 3 lag i 20 cm's rundform.

Heat oven to 350 F. Grease and flour baking pan, 13x9x2 inches, or two 9-inch or three 8-inch round layer pans. measure all ingredients into large mixer bowl. Blend 1/2 minute on low speed, scraping bowl constantly. Beat 3 minutes on high speed, scraping bowl occasionally. Pour into pan(s).
Bake oblong 45 to 50 minutes, layers 35 to 40 minutes or until wooden pick inserted in center comes out clean. Cool.




Opskrift på Chokolade Flødeost Glasur/Chocolate Cream Cheese Frosting Recipe:
85 g flødeost/3 ounces cream cheese softened
1 spsk mælk/1 tbsp milk
1 tsk vanilie essens/1 teaspoon vanilla
knsp salt/Dash salt
55 g smeltet mørk chokolade (afkølet)/2 ounces melted unsweetened chocolate (cool)
300 g flormelis/2 1/2 cup confectioner's sugar


Pisk flødeost, mælk, vanilie og salt sammen. Tilsæt den afkølede chokolade. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk indtil glasuren er glat og smørbar. Hvis glasuren er for tør, kan mere mælk tilsættes - 1 tsk ad gangen.
Mængden passer til fyld og overtræk af to 20cm eller 22cm runde kager, eller til overtræk af en 33x23 cm aflang kage.

Blend cheese, milk, vanilla and salt. Stir in the melted but cool chocolate. Gradually add sugar, beating until frosting is smooth and of spreading consistency. If necessary, stir in additional milk, 1 teaspoon at a time.
Fills and frosts two 8- or 9-inch layers or frosts a 13x9-inch cake.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar