mandag den 30. januar 2012

Abrikos- og Yoghurt Småkager/Apricot and Yoghurt Cookies

Manden mindede mig om, at jeg havde lovet den yngste at bage småkager, og da jeg havde abrikoser til at ligge, som jeg gerne ville have brugt, blev det til disse bløde småkager, som er meget hurtige at lave - hvilket er en fordel, når man har glemt sit løfte:

My husband reminded me, that I had promised our youngest to bake some cookies. Since I had some dried apricots, that I wanted to use, I made these soft cookies, which are fast and easy to make - definitely a plus, when you have forgotten a promise:


Opskrift på Abrikos- og Yoghurt Småkager/Apricot and Yoghurt Cookies recipe: 16 stk/pieces
175 g mel/ 1 1/2 cup flour
1 tsk bagepulver/ 1 tsp baking powder
1 tsk kanel/ 1 tsp cinnamon
75 g havregryn/ 1 cup rolled oats
40 g sukker/ 1/4 cup sugar
35 g mørk muscovado sukker/ 1/4 cup dark muscovado sugar
115 g hakkede, tørrede abrikoser/ 3/4 cup chopped, dried apricots
1 spsk mandelflager/ 1 tbsp flaked almonds
150 g yoghurt naturel/ 2/3 cup unflavored yoghurt
3 spsk solsikkeolie/ 3 tbsp sunflower oil
Perlesukker til drys/ Pearl or decorating sugar for sprinkling.

1. Forvarm ovnen til 190 C.
2. Sigt mel, bagepulver og kanel i en skål. Rør havregryn, sukker og nødder i.
3. Yoghurt og olien røres sammen og blandes i de øvrige ingredienser. Dejen skal være fast, men kom lidt ekstra yoghurt i, hvis det er nødvendigt. Form dejen til 16 kugler, og læg dem på bageplade beklædt med bagepapir.
4. Tryk kuglerne let flade med en gaffel, drys med perlesukker og bag dem i 15-20 min, til de er gyldne. Køl dem af på en bagerist.

1. Preheat the oven to 190 C/380 F.
2. Sift flour, baking powder and cinnamon in a bowl. Stir in oats, sugar and nuts.
3. Mix yoghurt and oil and add it to the dry ingredients. The dough should be quite firm, but add some extra yoghurt if needed. Roll the dough into 16 balls and place them on a bakingsheet with baking paper.
4. Press the balls slightly flat with a fork, sprinkle pearl sugar over and bake for 15-20 minutes, until golden brown. Transfer to a rack and cool off.

Disse småkager er ikke velegnede til opbevaring, og bør spises indenfor et par dage. Ellers kan de fryses ned og er holdbare i op til 4 måneder. Mine overlevede ikke en time og jeg har fået besked på, at det nok ville være smart, hvis jeg tilfældigvis ca ALTID lå inde med abrikoser, jeg gerne vil have brugt. Muscovado sukker kan iøvrigt erstattes af brun farin, eller begge sukker typer erstattes med lys rørsukker og hasselnøddeflager kan sagtens bruges i stedet for mandelflager.

These cookies aren't well suited for storing, and should be eaten within a couple of days. Or you can freeze them and they will keep for up to 4 months. Mine didn't last an hour, and I have been told that it would probably be a good idea, if I just happen to approximately ALWAYS have dried apricots, that I need to use on hand.

2 kommentarer:

  1. De lyder og ser mums ud :)
    vh Misbah

    SvarSlet
  2. De var i hvert fald populære, og de kan næsten ikke vente til jeg laver flere :)

    SvarSlet