søndag den 29. januar 2012

Appelsin og Krydderistænger/Orange and Spices Sticks

Så er det vist ved at være på tide at få brugt nogen af alle resterne fra julemåneden - og helst på en sundere måde end vi gør i december. Jeg har alt for mange mandler til at ligge og kom også til at købe appelsinskal et par gange for meget i sidste måned, så i går lavede vi disse lidt sundere stænger:

Guess it is time to use up some of my many leftovers from December - and preferably in a healthier way than we did last month. I have way too many almonds laying around, and somehow managed to buy candied orange peel a few times too many, so last night I decided to make these slightly healthier sticks:


Opskrift på Appelsin og Krydderistænger/Orange and Spices Sticks recipe: (ca 50 stk/pieces)
115 g hakket appelsinskal/ 3/4 cup orange peel
50 g rosiner/ 1/3 cup raisins
5 spsk rom (el. te)/5 tbsp rum
50 g flydende honning/3 tbsp runny honey
50 g mørk sirup/3 tbs dark sirup
1 æg/1 egg
115 g malede mandler/1 cup ground almonds
175 g fuldkornsmel/1 1/2 cup wholewheat flour
1/2 tsk bagepulver/ 1/2 tsp baking powder
1/8 tsk natron/ 1/8 tsp baking soda
1 1/2 tsk kanel/ 1 1/2 tsp cinnamon
1/2 tsk ingefær/ 1/2 tsp ginger
115 g mandler, hakket/1 cup almonds, chopped
50 g flormelis/ 1/2 cup icing sugar
3 spsk appelsinsaft/ 3 tbsp freshly squeezed orange juice

1. Hæld den hakkede appelsinskal, rosiner og rom i en skål. Læg låg på og lad det stå i en time.
2. Hæld honning og sirup i en gryde. Varm op til kogepunktet og lad massen afkøle inden ægget rørest i. Bland de malede mandler med mel, bagepulver, natron og krydderier og rør det hele i honning-sirupmassen. Tilsæt rom-blandingen og de hakkede mandler og form en sammenhængende dej (den er ret tør/smuldret).
3. Tryk dejen let i en smurt bageform (ca 20x30cm) og bag den ved 200 C i ca 20 minutter. Lad den afkøle på en rist. Sigt flormelis i en skål, og tilsæt appelsinsaft lidt ad gangen. Stil den til side i en time.
4. Spred glasuren over hele kagen og skær den i tynde stænger før servering.

1. Put the orange peel, raisins and rum in a bowl. Put a lid on and leave for an hour.
2. Pour honey and syrup in a pot and bring to a boil. Let it cool off before the egg is stirred in. Mix the ground almonds with flour, baking powder, soda and spices and stir it all in the honey-syrupmix. Add the rummix and the chopped almonds and form a batter (quite dry, crumbly).
3. Press the batter lightly in a greased pan (13x8 inches) and bake at 200 C (395 F?) for 20 minutes. Leave to cool on a rack. Sift icing sugar in a bowl and add the orange juice a little at a time. Leave it to set for 1 hour.
4. Spread the glaze on the cake and cut it into thin sticks before serving.


Stængerne smager dejligt, men pga fuldkornsmel er de også (heldigvis for mig) ret mættende, så jeg kan ikke klemme særlig mange ned. Børnene så nu ikke ud til at have samme problem...

The sticks are tasty, but due to the whole wheat they are also (luckily for me) quite filling, so I can't possibly eat too many. Oddly enough, the kids didn't seem to have the same issue...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar