søndag den 20. marts 2011

Uhm... Friske bær. Så skal der bages!

Nu er det jo blevet nemt at få friske jordbær (dog ikke danske), og når jeg nu også kunne få friske hindbær, så var jeg nødt til at lave denne kage.Opskriften er fra "the essential guide to cake decorating".

Hvid Chokoladecreme Gateau:

125 g flødeost
60 g smør
185 g flormelis
2 æg, letpisket
100 g mørk chokolade, smeltet
250 g mel
30 g kakaopulver
1 tsk natron
185 ml vand
-
125 g hvid chokolade, hakket
60 ml fløde
-
1/2 L fløde
250 g jordbær eller hindbær i kvarte + lidt til pynt.

Pisk flødeost, smør og sukker let og cremet. Tilsæt æggene lidt efter lidt og pisk godt i mellem hver gang. Tilsæt smeltet chokolade og pisk indtil dejen er glat.
Sigt mel, kakao og natron sammen og vend det skiftevis med vandet i dejen. Rør til dejen er glat og fyld den i en smurt 20 cm form, og bag den midt i ovnen ved 180 grader i 45-50 min.
Lad kagen køle af i formen i 5-10 min, inden den vendes ud på en rist og afkøles helt.

Hvid Chokoladesmørcreme:
Lidt vand bringes i kog i en lille gryde. Gryden tages af varmen, og en skål placeres over gryden (uden at bunden rører ved vandet). Den hvide chokolade og 60 ml fløde blandes i skålen og der røres indtil chokoladen er smeltet og cremen er glat. Cremen afkøles i køleskab indtil den er smørbar. Rør i den en gang i mellem.

Når kagen er helt afkølet, deles den i 3 lag. Det første lag placeres på et fad og halvdelen af chokoladesmørcremen smøres på. En femtedel af den piskede fløde smøres på og herefter lægges halvdelen af bærene på. Den næste kagebund lægges på og smøres med resten af chokoladesmørcremen, en fjerdedel af flødeskummet og de sidste bær. Læg den sidste bund på, smør resten af flødeskummet over top og sider og pynt med lidt ekstra bær.

2 kommentarer:

  1. Hejsa hvilke kageopskrift har du brugt

    Kh N

    SvarSlet
  2. Ups glemte at læse ordentlig efter fordi jeg troede at opskriften på kagen, ikke var der, da der stod : Hvid Chokoladecreme Gateau

    Kh N :o)

    SvarSlet